Типи кухонних ножів
Якщо ви не особливо сильні в кулінарії, і можете тільки розігрівати готову їжу і готувати неабиякі сніданки, цілком можливо, що одного кухонного ножа вам буде цілком достатньо. Але для справжньої господині необхідний набір універсальних інструментів, які завжди будуть під рукою і допоможуть справитися з нарізкою будь-якого продукту.
Будь ніж купити чоловікові
Люблять кухню, готування і розбираються в тонкощах кулінарії чоловіків, насправді, не так мало, як здається. Багато представників сильної половини людства люблять проводити час на кухні, готуючи черговий шедевр. Безсумнівно, їм хочеться, щоб інструменти були не тільки багатофункціональні, але і стильні, тому чоловікові підійде набір ножів Sanusy 2203 SN з дерев'яними рукоятками у дерев'яній підставці.
Міцна сталь і зручна рукоять порадують кулінара, тим більше, в наборі також присутні зручні кулінарні ножиці, за допомогою яких вельми доречно зрізати плавники риби. Крім високого класу виготовлення, дані кухонні аксесуари практичні, універсальні, багатофункціональні для повсякденного використання.
Які ножі потрібні господині
За словами професійних кухарів, кожна господиня повинна мати як мінімум три ножі на кухні, це:
- Великий кухонний ніж кухарський (шеф-ніж);
- Ніж універсальний (лезо 10 см);
- Невеликий кухонний ніж для чищення (лезо 9-10 см).
Ніж кухонний кухарський Kamille призначений для самих різних робіт. За допомогою тонкої частини ножа здійснюється нарізка філе, шинкуется зелень. Середня частина ножа добре шинкує капусту та інші овочеві культури. Більш товста частина може порубати кістки і нарізати м'ясо. Плоска частина справляється з тиснявою часнику. А держаком, якщо під рукою немає спеціального молоточка, можна відбивати м'ясо. Завдяки широкому лезу, кухарський ніж використовують також для перенесення продуктів в каструлю або салатницю.
Ніж універсальний Grossman – відмінний інструмент для нарізки м'яса в сирому і відвареному вигляді, сиру, шинки, овочів, хлібобулочних виробів. Ніж з самим коротким лезом – інструмент для чищення овочів.
Різновиди основних ножів
Існують також моделі, призначені для спеціальних операцій з продуктами. Приміром, ніж для шинкування Товарpeterhoff - це відмінний інструмент для того, щоб тонко і рівно нарізати капусту. Хлібний має довге, тонке пікоподібне лезо, що особливо зручно для нарізки свіжовипеченого хліба. Філейний ніж дуже вузький і довгий, завдяки цьому можна нарізати тонкі, рівні шматки риби або м'яса.
Як вибрати підходящий ніж
Вибираючи кухонні ножі, господарі повинні орієнтуватися на свої уподобання, потреби, а не купувати всі вподобані зовні. За словами фахівців, набори ножів можна купувати тільки тоді, коли ви упевнені, що всі функції, виконувані ними, вам необхідні. У нашому інтернет-магазині представлений широкий асортимент кухонних ножів, серед яких можна вибрати той, що буде дійсно корисним.
- Збираючись у далеку подорож, на полювання, рибалку або просто на пікнік у лісі, потрібно подбати про безліч речей, зокрема, взяти з собою відповідну посуд.
- Як в побуті, так і в професійній діяльності люди користуються ножами і інструментами, що мають ріжучі частини. Між собою вони можуть відрізнятися за розмірами, призначенням, матеріалом, ціною і безлічі інших параметрів, але є одна загальна вимога: