Продавець Інтернет-магазин «Braderie» розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
3087 відгуків

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

Харків, Україна
+380 (93) 083-94-45
Інтернет-магазин кращого вибору
Кошик

Вибір та призначення кухонних ножів

Вибір та призначення кухонних ножів

Ножі кухонні є в кожному будинку. Складно уявити будь приготування їжі без використання таких засобів.

Різновиди та особливості кухонних ножів

Серед ножів для приготування їжі є як універсальні, що виконують безліч завдань, так і спеціалізовані під нарізку певного виду продукту.

 

Кухонні ножі в залежності від матеріалу виробу можуть бути:

  • з вуглецевої сталі (добре піддаються заточенню);
  • з високовуглецевої нержавійки (підходять для нарізки твердих інгредієнтів);
  • керамічні (не іржавіють і довго зберігають гостроту);
  • пластикові (підходять для швидкої нарізки овочів).

Керамічні леза є одними з найпопулярніших, їх вибирають за хороше співвідношення ціни і якості. Так, наприклад, ніж кухонний (кераміка) з прогумованою ручкою допомагає впоратися з багатьма завданнями і нарізати тонко будь-які, не надто тверді продукти.

ніж кухонний (кераміка)

Якщо вам потрібен бюджетний інструмент, який підійде під усі види робіт, то зверніть увагу на ніж універсальний. Ви можете вибрати набір кухонних ножів Kitchen з шести предметів і підставкою з прозорого пластику. Такий комплект стане відмінним помічником для будь-якої господині.

Також є ножі для чищення овочів, оброблення м'яса та риби, нарізки хліба і сиру. Матеріал рукоятки може бути виготовлений з дерева, пластику та нержавіючої сталі.

Призначення кухонних ножів

набір кухонних ножів купити

Кожен ніж на кухні має своє призначення. Одні вироби можуть бути довгими, інші короткими, із зубчиками або без. Відмінності ножів не тільки в зовнішньому вигляді, але і в їх призначенні.

Виділяють такі цілі, для яких призначені ножі:

  • оброблення м'яса та риби (з широким лезом 16-23 см);
  • нарізання м'ясних страв, сирів і овочів (довжина леза до 20 см);
  • чистка (довжина леза 6-9 см);
  • нарізка хліба (має спеціальні зубчики).

Перераховані пристосування є основними і часто зустрічаються в побуті. Також існують ще такі різновиди, як ніж обвалочний з витягнутим клиновидним лезом, філейний для нарізування риби тонкими скибочками і пристосування з роздвоєним вістрям для нарізки м'яких фруктів та овочів.

Ви можете вибрати будь-який варіант, виходячи з вашого бюджету і побажань.

Особливості вибору

ніж кухонний купити

Щоб якісно очистити і нарізати продукти, необхідно правильно вибрати ножа. У продажу є як універсальні вироби для щоденного приготування їжі, так і професійні формати для виконання певних завдань.

Ви можете купити виріб поштучно або в наборі. Щоб вибрати відповідне пристосування, звертайте увагу на матеріал. Леза з нержавіючої сталі і кераміки не окислюються і не псують смак самих продуктів. Також враховуйте показник твердості, який впливає на частоту заточування. Для домашнього використання підійдуть моделі з HRC 55-60. Ножі з високою твердістю зазвичай виготовляються з дамаської сталі.

Керамічні ножі не потребують частої заточуванні, але вони дуже чутливі до падінь, сколів та подряпин. Для нарізки хліба використовуйте спеціальний ніж з хвилястим лезом.

Всі деталі якісного виробу повинні бути з'єднані акуратно без швів, сама рукоятка повинна бути зручною і довговічною. В описі до кожної моделі вказують розміри ножа і матеріал, з якого він виготовляється, тому ви легко підберете собі відповідний вашим запитам варіант.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner